Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 3.09.2018

Śniadanie

płatki kukurydziane lub płatki czekoladowe (50g)

mleko 2% bez laktozy (230ml)

kanapki z pieczywa pełnoziarnistego lub pszennego (jedna kromka, 35g) (1)

masło roślinne (pół łyżeczki)

rzodkiewka i szczypiorek (20g)

Obiad            
zupa wiosenna z ziemniakami (250g, jeden talerz) (5)

makaron spaghetti z mięsem wieprzowo-wołowym w sosie pomidorowym bolognese (200g) (1)

kompot z owoców (jedna szklanka, 150ml)

Podwieczorek
chałka pszenna (60g) z masłem lub bez, herbatka owocowa (jedna szklanka 150ml), jabłko (1)

WTOREK 4.09.2018

Śniadanie

kanapki z pieczywa pełnoziarnistego lub pszennego (dwie kromki, 70g) (1)

masło roślinne (jedna łyżeczka)

gotowana szynka wieprzowa (40 g)

pomidor (50g)

herbata rooibos (jedna szklanka, 230ml)

Obiad            
zupa porowa z ryżem i pietruszką (250g, jeden talerz) (5, 2)

Nalesniki z dżemem owocowym (200g) (1, 2)

kompot z owoców (jedna szklanka, 150ml)

Podwieczorek
jogurt owocowy (150ml), owoce sezonowe

ŚRODA 5.09.2018

Śniadanie

kanapki z pieczywa pełnoziarnistego lub pszennego (dwie kromki, 70g) (1)

masło roślinne (jedna łyżeczka)

ser żółty (40 g) (4)

ogórek zielony (50g)

herbata owocowa (jedna szklanka, 230ml)

Obiad            
zupa żurek z ziemniakami i jajkiem (250g, jeden talerz) (5, 2)

ziemniaki (150g), kotlet drobiowy (80g), surówka z kapusty białej i marchewki (150g) (2, 1)

kompot z owoców (jedna szklanka, 150ml)

Podwieczorek
kisiel brzoskwiniowy (150ml), banan, herbatnik

CZWARTEK 6.09.2018

Śniadanie

kanapki z pieczywa pełnoziarnistego lub pszennego (dwie kromki, 70g) (1)

masło roślinne (jedna łyżeczka)

pasztet (30 g)

ogórek kiszony (50g)

herbata rooibos (jedna szklanka, 230ml)

Obiad            
zupa ogórkowa z ziemniakami i koperkiem (250g, jeden talerz) (5)

Kluski śląskie w sosie pieczeniowym (150g), surówka z marchewki (150g) (2, 1)

kompot z owoców (jedna szklanka, 150ml)

Podwieczorek
budyń śmietankowy na mleku bez laktozy (150ml), paluch maślany, owoce sezonowe (1)

PIĄTEK 7.09.2018

Śniadanie

kanapki z pieczywa pełnoziarnistego lub pszennego (dwie kromki, 70g) (1)

masło roślinne (pół łyżeczki)

serek biały homogenizowany (50 g) (4)

szczypiorek (10g)

dżem truskawkowy

miód

kakao na mleku bez laktozy 2% (jedna szklanka, 230ml)

Obiad            
zupa krupnik z koperkiem (250g, jeden talerz) (1, 5)

ziemniaki (150g), ryba mintaj w panierce (70g), kiszona kapusta (150g) (2, 3)

kompot z owoców (jedna szklanka, 150ml)

Podwieczorek
kasza manna na mleku bez laktozy 2% z rodzynkami (250g), herbatka owocowa

PONIEDZIAŁEK 10.09.2018

Śniadanie

płatki kukurydziane lub płatki czekoladowe (50g)

mleko 2% bez laktozy (230ml)

kanapki z pieczywa pełnoziarnistego lub pszennego (jedna kromka, 35g) (1)

masło roślinne (pół łyżeczki)

rzodkiewka i szczypiorek (20g)

Obiad            
zupa jarzynowa z ziemniakami i pietruszką (250g, jeden talerz) (5)

ryż z warzywami i indykiem (200g)

kompot z owoców (jedna szklanka, 150ml)

Podwieczorek
chałka pszenna (60g) z masłem lub bez, herbatka owocowa (jedna szklanka 150ml), jabłko  (1)

WTOREK 11.09.2018

Śniadanie

kanapki z pieczywa pełnoziarnistego lub pszennego (dwie kromki, 70g) (1)

masło roślinne (jedna łyżeczka)

gotowana szynka wieprzowa (40 g)

pomidor (50g)

herbata rooibos (jedna szklanka, 230ml)

Obiad            
zupa kalafiorowa z ziemniakami i pietruszką (250g, jeden talerz) (5, 2)

kopytka (150g), surówka jabłko z marchewką (150g) (2, 1)

kompot z owoców (jedna szklanka, 150ml)

Podwieczorek
wafle ryżowe (2 szt.), czekolada lub dżem (20g), owoce sezonowe, herbatka owocowa (230ml)

ŚRODA 12.09.2018

Śniadanie

kanapki z pieczywa pełnoziarnistego lub pszennego (dwie kromki, 70g) (1)

masło roślinne (jedna łyżeczka)

ser żółty (40 g) (4)

ogórek zielony (50g)

herbata owocowa (jedna szklanka, 230ml)

Obiad            
zupa groszkowa  z ziemniakami i koperkiem (250g, jeden talerz) (5)

ziemniaki (150g), kotlet schabowy (80g), surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i marchewką (150g) (2, 1)

kompot z owoców (jedna szklanka, 150ml)

Podwieczorek
kisiel brzoskwiniowy (150ml), banan, herbatnik

CZWARTEK 13.09.2018

Śniadanie

kanapki z pieczywa pełnoziarnistego lub pszennego (dwie kromki, 70g) (1)

masło roślinne (pół łyżeczki)

pasztet (30 g)

ogórek kiszony (50g)

herbata owocowo-ziołowa (jedna szklanka, 230ml)

Obiad            
zupa pomidorowa (250g, jeden talerz) (5)

Racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem (200g) (2)

kompot z owoców (jedna szklanka, 150ml)

Podwieczorek
budyń śmietankowy na mleku bez laktozy (150ml), paluch maślany, owoce sezonowe (1)

PIĄTEK 14.09.2018

Śniadanie

kanapki z pieczywa pełnoziarnistego lub pszennego (dwie kromki, 70g) (1)

masło roślinne (pół łyżeczki)

serek biały homogenizowany (50 g) (4)

szczypiorek (10g)

dżem truskawkowy

miód

kakao na mleku bez laktozy 2% (jedna szklanka, 230ml)

Obiad            
zupa rosół z makaronem (250g, jeden talerz) (1, 5)

ziemniaki (150g), ryba mintaj w panierce (70g), warzywa na parze mix (150g) (2, 3)

kompot z owoców (jedna szklanka, 150ml)

Podwieczorek
kasza manna na mleku bez laktozy 2% z rodzynkami (250g) 

PONIEDZIAŁEK 17.09.2018

Śniadanie

płatki kukurydziane lub płatki czekoladowe (50g)

mleko 2% bez laktozy (230ml)

kanapki z pieczywa pełnoziarnistego lub pszennego (jedna kromka, 35g) (1)

masło roślinne (pół łyżeczki)

rzodkiewka i szczypiorek (20g)

Obiad            
zupa jarzynowa z ziemniakami (250g, jeden talerz) (5)

łazanki z mięsem wieprzowo-wołowym z cebulą i kapustą (200g) (1)

kompot z owoców (jedna szklanka, 150ml)

Podwieczorek
chałka pszenna (60g) z masłem lub bez, herbatka owocowa (jedna szklanka 150ml), jabłko (1)

WTOREK 18.09.2018

Śniadanie

kanapki z pieczywa pełnoziarnistego lub pszennego (dwie kromki, 70g) (1)

masło roślinne (jedna łyżeczka)

gotowana szynka wieprzowa (40 g)

pomidor (50g)

herbata rooibos (jedna szklanka, 230ml)

Obiad            
zupa szczawiowa i jajkiem i koperkiem (250g, jeden talerz) (5)

Pierogi ruskie (200g) (2)

kompot z owoców (jedna szklanka, 150ml)

Podwieczorek
serek owocowy (50ml), banan (1)

ŚRODA 19.09.2018

Śniadanie

kanapki z pieczywa pełnoziarnistego lub pszennego (dwie kromki, 70g) (1)

masło roślinne (jedna łyżeczka)

ser żółty (40 g) (4)

ogórek zielony (50g)

herbata owocowa (jedna szklanka, 230ml)

Obiad            
barszcz czerwony z ziemniakami i fasolką i pietruszką (250g, jeden talerz)

ziemniaki (150g), kotlet mielony (80g), surówka z białej kapusty (150g) (2, 1)

kompot z owoców (jedna szklanka, 150ml)

Podwieczorek
kisiel (20g),biszkopt, owoce sezonowe, herbatka owocowa (230ml)

CZWARTEK 20.09.2018

Śniadanie

kanapki z pieczywa pełnoziarnistego lub pszennego (dwie kromki, 70g) (1)

masło roślinne (pół łyżeczki)

pasztet (30 g)

ogórek kiszony (50g)

herbata owocowo-ziołowa (jedna szklanka, 230ml)

Obiad            
zupa marchewkowa z ziemniakami i koperkiem  (250g, jeden talerz) (5)

Naleśniki z dżemem owocowym (200g) (1, 2)

kompot z owoców (jedna szklanka, 150ml)

Podwieczorek
budyń śmietankowy na mleku bez laktozy (150ml), paluch maślany, owoce sezonowe (1)

PIĄTEK 21.09.2018

Śniadanie

kanapki z pieczywa pełnoziarnistego lub pszennego (dwie kromki, 70g) (1)

masło roślinne (pół łyżeczki)

serek biały homogenizowany (50 g) (4)

szczypiorek (10g)

dżem truskawkowy

miód

kakao na mleku bez laktozy 2% (jedna szklanka, 230ml)

Obiad            
zupa pieczarkowa z makaronem i marchewką (250g, jeden talerz) (1, 5)

ziemniaki (150g), ryba morszczuk w panierce (70g), ogórek kiszony (50g) (2, 3)

kompot z owoców (jedna szklanka, 150ml)

Podwieczorek
bułka słodka (80g), jabłko, herbatka owocowa (230ml) (1)

PONIEDZIAŁEK 24.09.2018

Śniadanie

płatki kukurydziane lub płatki czekoladowe (50g)

mleko 2% bez laktozy (230ml)

kanapki z pieczywa pełnoziarnistego lub pszennego (jedna kromka, 35g) (1)

masło roślinne (pół łyżeczki)

rzodkiewka i szczypiorek (20g)

Obiad            
zupa wiosenna z ziemniakami (250g, jeden talerz) (5)

makaron spaghetti z mięsem wieprzowo-wołowym w sosie pomidorowym bolognese (200g) (1)

kompot z owoców (jedna szklanka, 150ml)

Podwieczorek
chałka pszenna (60g) z masłem lub bez, herbatka owocowa (jedna szklanka 150ml), jabłko (1)

WTOREK 25.09.2018

Śniadanie

kanapki z pieczywa pełnoziarnistego lub pszennego (dwie kromki, 70g) (1)

masło roślinne (jedna łyżeczka)

gotowana szynka wieprzowa (40 g)

pomidor (50g)

herbata rooibos (jedna szklanka, 230ml)

Obiad            
zupa rosół z makaronem i pietruszką (250g, jeden talerz)

Racuchy z jabłkiem z cukrem pudrem (200g) (2)

kompot z owoców (jedna szklanka, 150ml)

Podwieczorek
jogurt owocowy (150ml), owoce sezonowe

ŚRODA 26.09.2018

Śniadanie

kanapki z pieczywa pełnoziarnistego lub pszennego (dwie kromki, 70g) (1)

masło roślinne (jedna łyżeczka)

ser żółty (40 g) (4)

ogórek zielony (50g)

herbata owocowa (jedna szklanka, 230ml)

Obiad            
zupa kalafiorowa z ziemniakami i pietruszką (250g, jeden talerz) (5, 2)

ziemniaki (150g), drobiowe kotlety (80g), surówka z kapusty młodej z marchewką (150g) (2, 1)

kompot z owoców (jedna szklanka, 150ml)

Podwieczorek
kisiel malinowy (150ml), banan, herbatnik

CZWARTEK 27.09.2018

Śniadanie

kanapki z pieczywa pełnoziarnistego lub pszennego (dwie kromki, 70g) (1)

masło roślinne (pół łyżeczki)

pasztet (30 g)

ogórek kiszony (50g)

herbata owocowo-ziołowa (jedna szklanka, 230ml)

Obiad            
zupa z fasoli szparagowej z koperkiem  (250g, jeden talerz) (5)

Kaszotto z kurczakiem i warzywami (200g)

kompot z owoców (jedna szklanka, 150ml)

Podwieczorek
budyń śmietankowy na mleku bez laktozy (150ml), paluch maślany, owoce sezonowe (1)

PIĄTEK 28.09.2018

Śniadanie

kanapki z pieczywa pełnoziarnistego lub pszennego (dwie kromki, 70g) (1)

masło roślinne (pół łyżeczki)

serek biały homogenizowany (50 g) (4)

szczypiorek (10g)

dżem truskawkowy

miód

kakao na mleku bez laktozy 2% (jedna szklanka, 230ml)

Obiad            
zupa pomidorowa z ryżem (250g, jeden talerz) (1, 5)

ziemniaki (150g), ryba mintaj w panierce (70g), surówka z kiszonej kapusty (150g) (2, 3)

kompot z owoców (jedna szklanka, 150ml)

Podwieczorek
bułka pszenna (80g) z masłem roślinnym i konfiturą, jabłko, herbtka owocowa (230ml) (1)

 

 ŻYCZYMY SMACZNEGO!!!

Lista składników alergennych:

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  5. Seler i produkty pochodne.

Jadłospis jest modyfikowany dla dzieci z alergią na określone produkty.

Script logo